Zoek en boek
Zoek en boek

Fietsroutes

Fiets jaarboek - het meest complete fietsrouteboek van route.nl - 

Op zoek naar inspiratie? Het jaarboek staat vol prachtige fietsroutes in binnen en buitenland. Ontdek nieuwe regio's. Dit jaar inclusief 97 pagina's cartografie. Het fietsrouteboek is voor €14,95 te koop bij de receptie.

  • 127 Fietsroutes + 15 wandelroutes
  • Fietsvakantietips; 9 langeafstandroutes!
  • Overzicht van alle fietsknooppunten in Nederland, Belgisch-Limburg en West-Vlaanderen
  • Routes in Nederland, België (Vlaanderen en Wallonië), Duitsland en Denemarken
  • Routes ook in de route.nl app te openen met QR code

 Fietsroutes


Rondje Lieren, Apeldoorn en Beekbergerwoud

Je fietsroute gaat van start bij Camping De Vinkenkamp, aan de rand van de Veluwe. De tocht van vandaag leidt je rond Apeldoorn. In het dorpje Lieren kom je langs het station Beekbergen VSM (Veluwsche Stoomtrein Maatschappij), een halte van de toeristische stoomtrein die tussen Apeldoorn en Dieren pendelt. In 1887 werd de lijn aangelegd op initiatief van koning Willem III. Daarna rij je door Apeldoorn. Rond 1800 was dit nog maar een dorp. In de loop van de negentiende eeuw groeide het in hoog tempo uit tot een stad die nu bekend staat om zijn vele mooie Jugendstil-panden. Het Beekbergerwoud was ooit het laatste resterende oerbos van Nederland. In 1871 werd de laatste boom geveld. Een deel van het gebied wordt weer tot natuurgebied ontwikkeld.

 Rondje Loenermark en landgoederen Brummen

De landgoederen Brummen omvatten de landgoederen Leusveld en Voorstonden en het natuurgebied de Empese en Tondense heide. Ze zijn aangewezen als Natura 2000-gebied: een Europees netwerk van natuurgebieden, bedoeld om de rijke biodiversiteit in Europa te behouden. Even later rijd je de uitgestrekte bossen van de Veluwe in. De Loenermark is een mooi afwisselend gebied met naast bossen, ook golvende heidevelden en een schaapskooi. Daarna rij je langs de Vrijenbergerspreng terug naar je startpunt. Onderweg kom je langs de Loenense waterval: de hoogste waterval van Nederland. Deze verminderd de stroming in de beek die over 6,5 km lengte een verval heeft van zo’n 15 meter. Bijzonder om te zien!

Rondje Klarenbeek en Zutphen vanaf de Veluwe

Een van de mooiste bezienswaardigheden uit de omgeving is Landgoed en Huize Klarenbeek, een achttiende-eeuwse buitenplaats. Op het landgoed staan een schitterend huis, twee dienstgebouwen en een (voormalig) koetshuis, omgeven door een grote tuin in Engelse landschapsstijl. Neem even de tijd om te genieten van de historische sfeer in Zutphen. Dit Hanzestadje heeft nog een van de best bewaarde oude stadskernen van Nederland. In de uiterwaarden van de IJsselvallei rij je door een mix van bloemrijke graslanden en beekjes. Je komt langs Kasteel Reuversweerd, een landhuis uit 1830. Op Landgoed Leusveld zie je Observatiepost Kiekuut, gemaakt van lokaal hout. In Hall kom je langs de Sint Ludger, een mooie kerk uit de middeleeuwen.

Omgeving overzicht